Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott!
4 portioner
400 g kalvstek
2 gula lökar, ca 250 g
2 paprikor i olika färger
4 tomater
1 msk smör
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
Tillbehör:
Kokt ris
Skär köttet i cm-stora tärningar. Skala och hacka den gula löken och paprikorna. Skålla, skala och tärna tomaterna. Bryn köttet i smör. Sänk värmen, tillsätt löken och paprikan. Fräs alltsammans under omrörning ett par minuter. Tillsätt tomaterna, vattnet och köttbuljongtärning. Låt koka upp. Rör om i sautén tills buljongtärningen löst sig. Smaka av med salt, peppar, tomatpuré och soja. Bräsera under lock ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar