Sidor

torsdag 24 februari 2022

Kalvsauté

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott! 



4 portioner 

400 g kalvstek

2 gula lökar, ca 250 g

2 paprikor i olika färger

4 tomater

1 msk smör

1 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar 

2 msk tomatpuré 

1 msk kinesisk soja

Tillbehör:

Kokt ris


Skär köttet i cm-stora tärningar. Skala och hacka den gula löken och paprikorna. Skålla, skala och tärna tomaterna. Bryn köttet i smör. Sänk värmen, tillsätt löken och paprikan. Fräs alltsammans under omrörning ett par minuter. Tillsätt tomaterna, vattnet och köttbuljongtärning. Låt koka upp. Rör om i sautén tills buljongtärningen löst sig. Smaka av med salt, peppar, tomatpuré och soja. Bräsera under lock ca 5 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar