Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
söndag 23 maj 2021
Pastagratäng med mozzarellatopping
Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och god, perfekt vardagsmat.
4 portioner
Grönsaker:
250 g morötter
Pastagratäng:
360 g penne
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
500 g blandfärs
1 frp krossade tomater
1/2 msk torkad oregano
4 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
2 dl vatten
1/2 tsk salt
svartpeppar
1 frp mozzarella
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Använd gärna grilleffekten på slutet.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Pastagratäng: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek all lök och blandfärs ca 4 min på medelvärme.
Rör ner krossade tomater, torkad oregano, tomatpuré, torkad basilika, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Blanda nykokt pasta med köttfärssåsen och lägg i en smord ugnsform. Skär mozzarella i tunna skivor och fördela över pastan. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält och fått fin färg.
Grönsaker: Skala och grovriv morötter.
Servera pastagratäng med rivna morötter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar