Sidor

söndag 23 maj 2021

Pastagratäng med mozzarellatopping

Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och god, perfekt vardagsmat.
4 portioner Grönsaker: 250 g morötter Pastagratäng: 360 g penne 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor olivolja 500 g blandfärs 1 frp krossade tomater 1/2 msk torkad oregano 4 msk tomatpuré 2 tsk torkad basilika 2 dl vatten 1/2 tsk salt svartpeppar 1 frp mozzarella Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Använd gärna grilleffekten på slutet. Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen. Pastagratäng: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek all lök och blandfärs ca 4 min på medelvärme. Rör ner krossade tomater, torkad oregano, tomatpuré, torkad basilika, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Blanda nykokt pasta med köttfärssåsen och lägg i en smord ugnsform. Skär mozzarella i tunna skivor och fördela över pastan. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält och fått fin färg. Grönsaker: Skala och grovriv morötter. Servera pastagratäng med rivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar