Sidor
▼
söndag 23 maj 2021
Pastagratäng med mozzarellatopping
Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och god, perfekt vardagsmat.
4 portioner
Grönsaker:
250 g morötter
Pastagratäng:
360 g penne
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
500 g blandfärs
1 frp krossade tomater
1/2 msk torkad oregano
4 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
2 dl vatten
1/2 tsk salt
svartpeppar
1 frp mozzarella
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Använd gärna grilleffekten på slutet.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Pastagratäng: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek all lök och blandfärs ca 4 min på medelvärme.
Rör ner krossade tomater, torkad oregano, tomatpuré, torkad basilika, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Blanda nykokt pasta med köttfärssåsen och lägg i en smord ugnsform. Skär mozzarella i tunna skivor och fördela över pastan. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält och fått fin färg.
Grönsaker: Skala och grovriv morötter.
Servera pastagratäng med rivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar