Ett recept jag har sparat från ICAs buffé tidning. Perfekt att bjuda på om man har gäster/ fest. Väldigt gott och enkelt men samtidigt en festlig och lyxigare variant av ganska så tråkig brie!
1 bit/ tårta brie, ca 400 g
150 g getost, chèvre
1- 1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl grovhackade valnötter
1/2 dl russin
1/2 dl torkade grovhackade aprikoser
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
Salt, nymalen svartpeppar
Dagen innan. Dela osten längs med, så att du får en över- och underdel. Smula getosten i en bunke och vispa den slät med 1 dl grädde, gärna med elvisp. Tillsätt nötter, torkad frukt och hälften av örterna. Blanda allt väl. Krydda med ca 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Om fyllningen känns stabbig, tillsätt lite mer grädde. Bred fyllningen i ett jämnt lager på den ena ostdelen. Det får gärna komma lite över kanten. Lägg på den andra delen (locket) och tryck till försiktigt. Släta till kanterna. Strö/tryck på resterande örter runt om. Slå in osten i plastfolie. Ställ kallt. 2-3 timmar före servering: ta fram osten i god tid och låt den bli rumsvarm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar