Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 14 augusti 2013

Kräftor

Kräftor är verkligen gott! Speciellt svenska! Och nu var jag till och med med och fiskade upp dom, så då känns det extra speciellt! 





2 flaskor Porter öl
2 msk Strösocker
1 dl salt
20 st Dillkronor
4 liter vatten
2 kg okokta kräftor (ca 25 stycken)

Krossa dillstjälkarna och koka upp med öl, socker, salt och vatten. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg i 5 kräftor åt gången och låt koka upp mellan varje gång. Skumma av vattnet om det behövs. När alla kräftorna är i lagen, låt sedan allt koka i ytterligare 8 minuter. Ställ sedan att svalna i lagen, förvara i kylskåp till servering. Servera gärna med baguetter och aioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar