Ett recept från en Allt om mat tidning. Jag tycker att sjömansbiff är väldigt gott, men är nog beredd att säga att detta var snäppet godare!
4 portioner
1 kilo mjölig potatis
2 gula lökar
400 g nötfärs
1 1/2 tsk salt
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 krm nymald svartpeppar
1 flaska lättöl (33 cl)
1 lagerblad
Till garnering:
Färsk oregano
Bröd
Sallad
Saltgurka
Skala potatisen och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skala och strimla löken. Varva potatis, lök och köttfärs i en traktörpanna. Salta potatislagren. Smält buljongtärningen i vattnet. Tillsätt tomatpuré, peppar, öl och lagerblad. Häll blandningen över potatisen och färsen. Lägg på ett lock och låt koka 20-25 min. Strö över oregano. Servera med bröd, sallad och saltgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar