Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Enkelt att göra och gott!
4 portioner
2 rödlökar
2-3 vitlöksklyftor
2 små fänkål
500 g salsiccia
1/2 urkärnad chili
Olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater (ca 400 g)
1 nypa strösocker
3 kvistar färsk rosmarin
Salt och svartpeppar
Till servering:
Gott bröd
Parmesan
Ev. Pasta
Sätt ugnen på 225 grader, grillfunktion. Skala och strimla rödlök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen tunt. Dela korvarna en gång på mitten och sedan en gång på längden. Hacka chilin fint. Ringla olivolja i botten på en ugnsform och lägg i lök, vitlök, fänkål, salsiccia och chili. Sväng runt alltsammans och rosta sedan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Rör om och tillsätt körsbärstomater, socker och rosmarinkvistar. Rosta alltsammans i ytterligare cirka 30 minuter eller tills korven börjar få lite färg. Rör om då och då under tiden. Smaka av med salt och peppar och servera med ett gott bröd och gärna riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar