4 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
Ca 1 dl olivolja
1 påse saffran
2 tsk chiliflakes
4 dl avorioris
1 dl vitt vin
1 liter grönsaksbuljong
2 röda paprikor
1 dl edamamebönor
12 cocktailtomater
Svarta oliver utan kärnor
1 knippe salladslök, delad på längden och hårt grillad
2 citroner, delade på tvären och grillade
Hacka och fräs löken tillsammans med hackad vitlök i 1/2 dl olivolja. Tillsätt mer olivolja vid behov. Tillsätt saffran och chiliflakes, fräs en stund. Tillsätt riset, fräs ytterligare. Tillsätt vitt vin och en del av buljongen. Låt puttra på svag värme. Tillsätt buljong allteftersom vätskan kokar in. Grilla under tiden den delade och urkärnade paprikan i ugn på grillvärme, 250 grader, cirka 10 minuter, tills paprikan blir svart och skalet lyfter. Lägg i bunke med plast över, låt svalna, skala och strimla. Baka tomater: dela tomaterna på tvären, lägg på plåt, sockra en aning med brunt socker. Baka i ugn, 200 grader, 45 minuter. Låt svalna. Lägg paprika, edamamebönor, svarta oliver och tomater i riset. Garnera med grillad citron och den grillade löken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar