Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 23 mars 2018

Paella

Ett recept från boken Morberg så gott som grön. Har aldrig nånsin köpt edamamebönor förut, gick och letade bland grönsakerna, torkade bönor och bland konserverade bönor... tills personalen fick visa mig att de fanns i frysdisken! Och måste bara säga att de var supergoda! Det kommer jag absolut köpa igen, perfekt att ha i sallad! Men nu var de i denna paellan och där passade de också perfekt! Har nog bara gjort paella nån enstaka gång förut, kanske två gånger... har inte varit så övertygad om att det ska vara nåt särskilt... men denna blev verkligen god! Lite krånglig med alla moment, men det var helt klart värt det. Testa gärna detta receptet!


4 portioner

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
Ca 1 dl olivolja
1 påse saffran
2 tsk chiliflakes
4 dl avorioris
1 dl vitt vin
1 liter grönsaksbuljong
2 röda paprikor
1 dl edamamebönor
12 cocktailtomater
Svarta oliver utan kärnor
1 knippe salladslök, delad på längden och hårt grillad
2 citroner, delade på tvären och grillade

Hacka och fräs löken tillsammans med hackad vitlök i 1/2 dl olivolja. Tillsätt mer olivolja vid behov. Tillsätt saffran och chiliflakes, fräs en stund. Tillsätt riset, fräs ytterligare. Tillsätt vitt vin och en del av buljongen. Låt puttra på svag värme. Tillsätt buljong allteftersom vätskan kokar in. Grilla under tiden den delade och urkärnade paprikan i ugn på grillvärme, 250 grader, cirka 10 minuter, tills paprikan blir svart och skalet lyfter. Lägg i bunke med plast över, låt svalna, skala och strimla. Baka tomater: dela tomaterna på tvären, lägg på plåt, sockra en aning med brunt socker. Baka i ugn, 200 grader, 45 minuter. Låt svalna. Lägg paprika, edamamebönor, svarta oliver och tomater i riset. Garnera med grillad citron och den grillade löken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar