4 portioner
4 skivor kalv- eller fläskinnanlår
1 kruka persilja
1 citron
1 dl färskost (tex philadelphiaost)
2 krm kajennpeppar
1 dl vitt vin eller sherry
1 dl vatten
4 ansjovisfiléer (20 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 dl finklippt gräslök
Smör till stekning
Flingsalt, salt, peppar
Hacka persiljan och finriv det yttersta citronskalet. Blanda med färskost, 1/2 tsk flingsalt och kajennpeppar. Banka ut köttet mellan plastfolie till tunna skivor. Krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Bred kryddröran på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör i en stekpanna. Häll över vin och vatten. Sänk värmen. Låt koka under lock 5-7 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Koka ihop skyn några minuter. Mixa eller mosa ansjovisfiléerna. Blanda med yoghurt, gräslök och 1 krm svartpeppar. Servera med ansjovisdipp, kokt potatis och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar