Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 24 oktober 2017

Lök- och ansjovispaj

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt att göra och en helt okej paj.


Ca 4 portioner

100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
6-7 medelstora gula lökar
4 ansjovisfiléer
1 1/2 dl riven ost, helst schweizerost
1 ägg
1 1/2 dl matlagningsgrädde
Smör till stekning
Salt

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop degen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Skala och skär löken i tunna skivor. Bryn den i 2 msk smör och krydda med 1 tsk salt. Bred it löken i pajskalet. Skör ansjovisfiléerna i bitar och lägg på dem och osten. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde och 1/2 tsk salt. Häll stanningen över pajen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en matig sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar