Smakade en kan jag erkänna och den va visserligen godare än köpt...Men ändå, inget jag föredrar om man säger så. Det lixom fastnar i munnen så man måste ha nåt att skölja ner den med..! Nä hellre nån smarrig kladdkaka!
Hade i ca 2 dl extra mjöl, för med bara 5,5 dl blev smeten för lös för att kunna hantera. Men det gör nog inget, för dom ska ju va torra...
10 bittermandlar
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil
2 tsk hjorthornssalt (eller 4 tsk bakpulver)
5,5 dl vetemjöl
Garnering:
Pärlsocker
Sätt ugnen på 225 grader. Mal mandeln. Rör smör och sockret poröst. Tillsätt ägget, gräddfilen, hjorthornssaltet, mandeln och mjölet. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar