Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 15 mars 2020

Shakshuka

För 10 år sedan jobbade jag extra på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Där brukade ungdomarna ofta göra denna rätten till frukost. Har aldrig gjort det själv förut, men det var faktiskt ganska så lätt. Vi åt det som lunch, smidigt och snabblagat. Rekommenderas verkligen!


1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk harissa
1 tsk malen spiskummin
1 burk färdig tomatsås (à ca 400)
4 små ägg
1/2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
chiliflakes att strö över

Till servering:
rostat surdegsbröd

Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter.
Tillsätt harissa och spiskummin. Fräs ytterligare någon minut. Häll i tomatsåsen och låt koka några minuter.Knäck i äggen en bit från varandra. Sätt på lock och låt sjuda 5–10 minuter, tills äggen precis stelnat. Strö över smulad fetaost, persilja och chiliflakes. Servera med rostat surdegsbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar