1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk harissa
1 tsk malen spiskummin
1 burk färdig tomatsås (à ca 400)
4 små ägg
1/2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
chiliflakes att strö över
Till servering:
rostat surdegsbröd
Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter.
Tillsätt harissa och spiskummin. Fräs ytterligare någon minut. Häll i tomatsåsen och låt koka några minuter.Knäck i äggen en bit från varandra. Sätt på lock och låt sjuda 5–10 minuter, tills äggen precis stelnat. Strö över smulad fetaost, persilja och chiliflakes. Servera med rostat surdegsbröd.
2 msk olja
1/2 tsk harissa
1 tsk malen spiskummin
1 burk färdig tomatsås (à ca 400)
4 små ägg
1/2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
chiliflakes att strö över
Till servering:
rostat surdegsbröd
Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter.
Tillsätt harissa och spiskummin. Fräs ytterligare någon minut. Häll i tomatsåsen och låt koka några minuter.Knäck i äggen en bit från varandra. Sätt på lock och låt sjuda 5–10 minuter, tills äggen precis stelnat. Strö över smulad fetaost, persilja och chiliflakes. Servera med rostat surdegsbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar