Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 20 mars 2020

Pizza Bolognese med vitkålssallad

Ett recept från Linas matkasse, väldigt gott! vitlökssåsen passade perfekt till!

4 portioner

1 st pizzadeg
1 st tomat

Tomatsås:
1/2 msk torkad oregano
1/2 msk ketchup
2 msk tomatpuré
2 msk vatten

Bolognese:
500 g nötfärs
150 g morötter
1 tsk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong

Vitkålssallad:
250 g vitkål
1 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
Svartpeppar

Vitlökssås:
1,5 dl gräddfil
1 klyfta vitlök
1 krm salt

Värm ugnen och en ugnsplåt till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig). Lägg torkad oregano i en liten skål. Blanda med ketchup, tomatpuré och vatten. Tillsätt 1/2 tsk sambal oelek om du önskar lite hetta i såsen.
Skala och grovriv morötter. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs och morötter 4-5 minuter. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, torkad timjan, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud 2-3 minuter.
Rulla ut pizzadeg med medföljande bakplåtspapper och lägg på den varma plåten. Bred på tomatsås och fördela bolognesesåsen över pizzan. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, tills pizzan är genomgräddad.
Strimla vitkål och lägg i en bunke. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg gräddfil i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt. Det går givetvis bra att servera gräddfilen naturell.
Tärna tomat. Toppa pizzan med tomat och ringla över vitlökssås. Servera med vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar