Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 15 mars 2020

Lax Grenobloise

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Har gjort liknande recept förut, så visste att det skulle bli gott! Byte ut rödingen till lax, men tycker att det smakar i princip likadant. Rekommenderas!


4 portioner

4 bitar rödingfilé eller laxfilé a ca 150 g
1 bunt kruspersilja
1/2 purjolök
Olja till fritering
Olja och smör till stekning
Salt

Garnityr:
4 hela inlagda rödbetor
1 dl kapris
200 g smör
Salt och peppar

Till servering:
Citron
Kokt potatis

Skölj persiljan och skaka ur den väl. Plocka av bladen i klasar och låt dem torka på en kökshandduk. Dela och skölj purjolöken noga, strimla den mycket tunt. Hetta upp en gryta med frityrolja, ha ett lock nära till hands. Fritera persiljan och purjon var för sig. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna  av på hushållspapper.
Häll av kaprisen i ett durkslag och skär rödbetorna i fina strimlor eller tärningar. Hetta upp en panna med olja och en klick smör till rödingen. Torka av filéerna med papper och stek dem med skinnsidan neråt. Strö lite salt på köttsidan, sänk värmen och vänd rödingen. Stek ytterligare ca 3 minuter och lägg upp dem på ett fat. Torka ur pannan och lägg i resterande smör, bryn det tills det blir skummigt. Lägg i avrunnen kapris och rör ordentligt. Tillsätt rödbetorna och krydda med salt och peppar. Skeda upp det varma fräset över fisken. Toppa med friterad persilja och purjolök. Servera genast med citron och nykokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar