Ett recept från Linas matkasse. Väldigt gott! Och superlätt att göra! Rekommenderas!
4 portioner
360 g spaghetti
2 dl matyoghurt
1 st vitlöksklyfta
2 krm salt
600 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1,5 msk oregano
1 dl ströbröd
1 msk olivolja
2 st tomater
350 g morötter
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Krydda kycklinglårfilé med salt. Blanda oregano och ströbröd på en tallrik. Vänd kycklingen i ströbrödsblandningen. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen 3-4 minuter per sida, tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Skala morötter och skär i stubbar. Tärna tomater. Lägg upp i skålar. Blanda gärna tomaterna med 1 tsk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm oregano, 2 krm socker och 1 krm salt. Vänd ner matyoghurt, pressad vitlök och salt i den nykokta spaghettin. Det går givetvis bra att servera spaghetti och vitlökssås separat. Servera frasig oreganokyckling med krämig spaghetti och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar