Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 17 mars 2020

Bondsoppa med lök och kronärtskockor

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Enkel och god soppa, perfekt som lunch med ett gott bröd till. Bara att hoppa över baconet så har du ett vegetariskt alternativ till lunch!



8 portioner

500 g fast potatis
1 1/2 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 dl torrt vitt vin
4 gula lökar
2 msk olivolja
100 g haricots verts
140 g grönmögelost
1 burk kronärtskockshjärtan (390 g)
1/2 tsk salt
1 knippa persilja, hackad
2 paket bacon (a 140 g), knaperstekt
Ca 100 g grönmögelost

Garnering:
Hackad persilja

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Låt den sjuda i buljongen och vinet tills den mjuknat något. Skala och skär löken i mindre klyftor. Fräs i oljan 4-5 minuter under omrörning utan att löken tar färg. Skär bönorna i mindre bitar. Blanda ner bönor, lök och potatis i soppan. Smula i osten. Låt soppan sjuda ca 2 minuter, tills osten smält och bönorna mjuknat något. Skär skockorna i mindre klyftor. Blanda ner i soppan. Låt koka upp. Smaka av med salt. Vänd ner persiljan. Skär baconet i tärningar. Stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp och låt rinna av. Servera soppan med bacon och lite extra grönmögelost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar