Ett recept från Linas matkasse. Gott! Men vi som åt konstaterade att vi tyckte att det kändes mer som ett tillbehör till tillexempel någon grillad köttbit, eller något vegetariskt om man nu hellre vill det.
2 portioner
1/2 st fänkål
1 st röd paprika
100 g fetaost
1 tsk olivolja
2 krm salt
2 krm chili flakes
1 3/4 dl matvete
1 frp ekologiska linser
1 frp ruccola
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 tsk olivolja
2 krm chili flakes
2 st vitlöksklyftor
Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig). Dela fänkål och skär bort roten. Klyfta fänkålen och röd paprika. Lägg allt i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen 10-12 minuter. Sätt gärna på grilleffekt de sista minuterna. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot smulad grönsaksbuljong. Smula fetaost. Strö osten över grönsakerna i ugnen när några minuter av tillagningstiden återstår. Häll av och skölj linser. Lägg ruccola och linser i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, torkad timjan, salt, olivolja, chili flakes och pressad vitlök. Vänd ner nykokt matvete i linssalladen. Servera till ugnsrostade grönsaker med fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar