Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och gott!
4 portioner
360 g tagliatelle
2 st tomater
Kycklingragu:
550 g kyckling, Minutstrimlor
250 g morötter
1 st gul lök
1 frp krossade tomater
1 st vitlöksklyfta
1 msk torkad oregano
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk paprikapulver
1,5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
Salt och svartpeppar
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Skölj och tärna tomater. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek lök, morötter och minutstrimlor av kycklinglårfilé 4-5 minuter. Tillsätt pressad vitlök, oregano, tomatpuré, socker, paprikapulver, krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud 6-8 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner tärnade tomater i grytan. Det går givetvis bra att servera dem separat. Servera kycklingragu alla bolognese med nykokt tagliatelle.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar