Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 22 mars 2020

Oreganodoftande kalkonstroganoff med dijon och persilja

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej, men föredrar vanlig korv och stroganoff, tycker inte att man ska krångla till en redan god rätt!

2 portioner

150 g risoni
1 förp cocktailtomater

Kalkonstroganoff:
1 st bananscharlottenlök
250 g kalkonkorv
1 förp passerade tomater
1/2 dl gräddmjölk
Olivolja
2 st vitlöksklyftor
Svartpeppar
1,5 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 msk torkad oregano
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung

Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Skiva bananscharlottenlök och skär kalkonkorv i sneda skivor. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök, korv och pressad vitlök 2-3 minuter. Krydda med lite nymald svartpeppar. Tillsätt passerade tomater, mjölk, gräddmjölk, smulad kycklingbuljong, torkad oregano, dijonsenap och honung till pannan. Sjud 5-6 minuter. Grovhacka bladpersilja, strö över pannan med stroganoff. Servera med risoni och cocktailtomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar