Ett recept från Linas matkasse. Helt okej, men föredrar vanlig korv och stroganoff, tycker inte att man ska krångla till en redan god rätt!
2 portioner
150 g risoni
1 förp cocktailtomater
Kalkonstroganoff:
1 st bananscharlottenlök
250 g kalkonkorv
1 förp passerade tomater
1/2 dl gräddmjölk
Olivolja
2 st vitlöksklyftor
Svartpeppar
1,5 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 msk torkad oregano
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Skiva bananscharlottenlök och skär kalkonkorv i sneda skivor. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök, korv och pressad vitlök 2-3 minuter. Krydda med lite nymald svartpeppar. Tillsätt passerade tomater, mjölk, gräddmjölk, smulad kycklingbuljong, torkad oregano, dijonsenap och honung till pannan. Sjud 5-6 minuter. Grovhacka bladpersilja, strö över pannan med stroganoff. Servera med risoni och cocktailtomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar