Ett recept från Linas matkasse. Gott och lätt att göra! Aldrig ätit risoni på det här sättet förut, kul att prova något nytt. Annars har jag bara haft det i soppa, men detta ska jag lägga på minnet och göra igen.
4 portioner
3 dl risoni
1 frp naturell färskost
15 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong
Salt och peppar
600 g fläskytterfilé
3/4 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk olivolja
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st tomater
Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka i 11 minuter. Rör om då och då. Spara ca 1 dl buljong till senare. Skär fläskytterfilé i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet 2-3 minuter per sida, tills det är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Rör ner färskost och lite av den sparade buljongen (1-2 msk) i den avhällda risoni. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer av den sparade buljongen. Tärna gul paprika och röd paprika. Skiva tomat. Lägg upp allt i skålar. Servera nystekta fläskmedaljonger med krämig risoniotto och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar