Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 19 mars 2020

Fläskmedaljonger med krämig risoniotto

Ett recept från Linas matkasse. Gott och lätt att göra! Aldrig ätit risoni på det här sättet förut, kul att prova något nytt. Annars har jag bara haft det i soppa, men detta ska jag lägga på minnet och göra igen.

4 portioner

3 dl risoni
1 frp naturell färskost
15 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong
Salt och peppar
600 g fläskytterfilé
3/4 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk olivolja
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st tomater

Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka i 11 minuter. Rör om då och då. Spara ca 1 dl buljong till senare. Skär fläskytterfilé i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet 2-3 minuter per sida, tills det är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Rör ner färskost och lite av den sparade buljongen (1-2 msk) i den avhällda risoni. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer av den sparade buljongen. Tärna gul paprika och röd paprika. Skiva tomat. Lägg upp allt i skålar. Servera nystekta fläskmedaljonger med krämig risoniotto och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar