Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 19 mars 2020

Fish and chips med remouladsås

Ett recept från Linas matkasse. Väldigt gott! Så lätt det var att göra hemmagjord remouladsås! Vi är så dåliga på att äta fisk hemma hos oss, så skönt när man får goda recept serverade på det här sättet, med matkasse alltså.

4 portioner

1/2 st gurka
150 g morötter

Potatischips:
900 g potatis
1 st bakplåtspapper
1 msk olivolja
3/4 tsk salt

Remouladsås:
1/2 st gurka
1,5 dl gräddfil
2 krm curry
1 tsk senap
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 krm salt

Torsk:
550 g torskfilé
1,5 dl vetemjöl
1 st ägg
1,5 dl ströbröd
3/4 tsk salt
1 msk smör
2 tsk olivolja

Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig). Skär potatis i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 minuter, tills potatisen är krispig.
Tärna gurka smått och lägg i en skål. Blanda med gräddfil, curry, senap, vitvinsvinäger, honung och salt.
Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl i den ena, vispa upp ägg i den andra och lägg ströbröd i den tredje. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Vänd fisken i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek fisken 3-4 minuter per sida, tills den är klar. Skala och skär morötter i stavar. Skär gurka i mindre bitar. Lägg upp allt i skålar. Servera fish and chips med potatischips, remouladsås och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar