Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 15 mars 2020

Tarte au citron - citronpaj

Ett recept från min bok Modern fransk husmanskost av Yvan Cadiou. Ville baka något nytt att bjuda på när jag fyllde år i fredags och då blev det denna av en slump. Väldigt fräsch och god paj!

Pajdeg:
100 g smör
1 ägg
1 msk mjölk
1 tsk strösocker
3 1/2 dl vetemjöl

4 ekologiska citroner, väl tvättade
8 ägg
150 g strösocker
120 g rumsvarmt smör
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader, undervärme. Mixa smör, ägg, mjölk och socker i en matberedare. Tillsätt mjölet lite i sänder tills du får en fast deg. Låt vila i rumstemperatur 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform. Riv skalet av citronerna och pressa ur saften så att du får 2 1/2 dl. Vispa ihop ägg och socker med smöret och hetta upp på låg värme tills det tjocknar lite. Blanda i citronsaft och skal. Häll blandningen i den degklädda formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills citronkrämen har stannat. När pajen kallnat kan du sikta över lite florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar