Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Enkel soppa som gick snabbt att göra! Perfekt som lunch. Egentligen gillar jag inte selleri så mycket, men i denna rätten funkade det bra.
8 portioner:
4 kycklingfiléer (ca 600 g)
4-6 stjälkar selleri (ca 300 g)
3 burkar blandade bönor (a ca 400 g)
1,2 liter vatten
4 hönsbuljongtärningar
2 burkar ajvar relish (a 340g), förslagsvis en stark och en mild
1 dl torrt vitt vin
2 vitlöksklyftor, pressade
Ca 1 tsk salt
Tillbehör:
Bröd
Strimla kycklingen. Ansa och skär sellerin i cm-stora bitar. Spola bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av väl. Blanda vatten, buljongtärningar, ajvar, vin och vitlök i en kastrull. Blanda ner kyckling och selleri. Låt soppan koka på svag värme 4-5 minuter, tills kycklingen är färdig. Tillsätt bönorna mot slutet. Smaka av med salt. Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar