Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 16 mars 2020

Bönsoppa med kyckling och ajvar

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Enkel soppa som gick snabbt att göra! Perfekt som lunch. Egentligen gillar jag inte selleri så mycket, men i denna rätten funkade det bra.

8 portioner:

4 kycklingfiléer (ca 600 g)
4-6 stjälkar selleri (ca 300 g)
3 burkar blandade bönor (a ca 400 g)
1,2 liter vatten
4 hönsbuljongtärningar
2 burkar ajvar relish (a 340g), förslagsvis en stark och en mild
1 dl torrt vitt vin
2 vitlöksklyftor, pressade
Ca 1 tsk salt

Tillbehör:
Bröd

Strimla kycklingen. Ansa och skär sellerin i cm-stora bitar. Spola bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av väl. Blanda vatten, buljongtärningar, ajvar, vin och vitlök i en kastrull. Blanda ner kyckling och selleri. Låt soppan koka på svag värme 4-5 minuter, tills kycklingen är färdig. Tillsätt bönorna mot slutet. Smaka av med salt. Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar