Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 20 mars 2020

Yoghurtbollar

Ett tips som följe med leveransen från Linas matkasse. Har många gånger köpt färdiga yoghurtbollar men aldrig förut testat göra själv. Det var väldigt lätt, förutom att mina inte blev lika runda och fina som på bilden. Men så goda! Perfekt att ha i sallad! Eller varför inte göra iordning en burk och ge bort i present?


1 burk:

500 g turkisk eller rysk yoghurt
1 tsk salt
Rapsolja
2-3 kvistar färska örter till burken
Valfri smaksättning

Tips på smaksättningar:
2 msk färsk timjan, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad

1 tsk rosépeppar, mortlad
1/2 dl bladpersilja, finhackad

1 msk färsk rosmarin, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad

Blanda yoghurt, salt och valfri smaksättning i en bunke eller direkt i yoghurtförpackningen. Lägg en silduk eller ren kökshandduk i en sil eller durkslag och häll ner yoghurten i duken. Placera silen över en skål, vira ihop duken och låt yoghurten rinna av i kylen i 2 dygn. Häll bort vätskan då och då.
Rulla yoghurtsmeten till ca 25 små bollar. Lägg dem på ett fat och låt dem torka i kylskåpet i 1 dygn. Häll rapsolja i en väl rengjord, gärna steriliserad, glasburk och lägg ner yoghurtbollarna och varva med färska örter. Fyll på med olja så att det täcker. Förvara i kylskåpet, de håller ca 1 vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar