Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 15 mars 2020

Tomatpaj med salami och parmaskinka

Fick en italiensk kokbok i present och i den fanns detta receptet. Så himla god paj! En utav de godaste jag nånsin ätit. Rekommenderar den verkligen!

4 portioner

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
Ca 1 msk vatten

Fyllning:
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 sardeller
1 krm nymald svartpeppar
100 g mozzarella
1 dl oliver
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
80 g tunt skivad italiensk salami
80 g tunt skivad parmaskinka

Tillbehör:
Grönsallad
Basilikablad

Blanda mjöl och smör i en skål eller en matberedare. Nyp ihop eller kör snabbt i matberedaren till en smulig deg. Tillsätt vatten så att det blir en fast deg. Tryck ut degen i ett jämt lager i botten och upp på kanterna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten och ställ den i kylen minst 30 minuter. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök ca 1 minut. Finhacka sardellerna och blanda ner dem samt svartpeppar. Lägg i tomatbitarna och stek ytterligare ca 2 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Skär mozzarellan i bitar och fördela dem på pajbotten.  Bred ut tomatblandningen ovanpå och lägg i oliverna. Vispa samman ägg och grädde. Häll på äggblanddningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut den och lägg på salami och parmaskinka i luftiga rullar. Grädda ytterligare ca 15 minuter. Garnera med färsk basilika. Servera pajen varm tillsammans med en grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar