Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 21 mars 2020

Hallonmazarin med toscatäcke

Ett recept från min faster! Hon la ut en bild på sitt instagramkonto och den såg så himla god ut att jag också ville prova. Och den var verkligen god!

12-14 bitar

3 dl vetemjöl
2,5 msk strösocker
100 g smör, kallt
1 äggula
1,5 tsk vatten, kallt

Fyllning:
50 g smör, mjukt
1/2 dl strösocker
200 g mandelmassa
1 ägg
100 g hallon

Mandeltosca:
75 g smör
3/4 dl strösocker
1,5 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
150 g mandelspån

Ugn: 200 grader

Blanda snabbt samman vetemjöl, smör, socker, äggula och vatten till en deg. Tryck ut degen i en ugnsform, tex en pajform, diameter 24-26 cm i diameter. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
Fyllning: Rör smör och socker smidigt. Blanda i riven mandelmassa. Rör i ägget. Häll fyllningen i pajskalet. Strö över hallonen. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Mandeltosca: smält smöret tillsammans med socker och sirap på svag värme. Tillsätt mjölet och låt koka upp under omrörning. Tillsätt mandeln och blanda. Bred toscan på kakan. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Låt kakan svalna. Servera gärna med lite lättvispad grädde och färska hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar