Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 15 mars 2020

Rödbetspaj med chèvre och valnötter

PORTIONER: 4-6
Ett recept från ICAs Buffetidning. Tyckte att det såg så gott ut på bilden så jag ville prova. Den blev ju inte lika fin som i tidningen men absolut god!


Pajdeg:
100 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten

Fyllning:
300 g kokta rödbetor
3 ägg
2 dl cottage cheese
1 dl mjölk
1 tsk honung
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
200 g chèvre
1 dl hackade rostade valnötter

Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Sänk temperaturen till 175°C. Skär rödbetorna i mindre bitar. Vispa ihop ägg, cottage cheese, mjölk, honung, rosmarin och salt. Fördela rödbetorna i pajskalet och smula över chèvren. Häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter. Ta ut och strö över nötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar