Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och väldigt gott! Rekommenderas!
1/2 förp bladpersilja
1 3/4 dl basmatiris
Madras curry:
1 st gul lök
2 st tomater
300 g kycklinglårfilé
1 msk curry madras
1 dl gräddmjölk
1 tsk olivolja
Svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
1 tsk vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk flytande honung
1/2 tärning kycklingbuljong
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Klyfta gul lök och tomater. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklinglårfilé ä, madras curry och lite nymald svartpeppar 2-3 minuter. Tillsätt löken och pressad vitlök. Fräs ytterligare 1-2 minuter. Pudra vetemjöl över pannan. Rör ner mjölk, gräddmjölk, honung och smulad kycklingbuljong. Sjud 5-6 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Tillsätt tomatklyftor, smaka av med lite salt. Grovhacka persilja, strö över chicken madras curry. Servera med nykokt basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar