Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 19 mars 2020

Farmors fläskmedaljonger med pressgurka, gräddsås och kokt potatis

Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och gott! Perfekt vardagsmat.

4 portioner

900 g potatis
250 g morötter
1 förpackning bladpersilja

Pressgurka:
1/2 st gurka
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk socker
1 dl vatten

600 g Fläskytterfilé
3/4 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk olivolja
1 tsk smör

Gräddsås:
1 st gul lök
1 dl grädde
1 tsk olivolja
1 tsk smör
1/2 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
1 tsk soja
1 tsk socker
1/2 tärning kycklingbuljong

Koka potatis i lättsaltat vatten. Skiva gurka tunt. Häll ättiksprit i en skål. Blanda med socker och vatten, rör så sockret löser sig. Blanda ner gurkan och låt stå till servering. Skala morötter och skär i mindre bitar. Lägg upp i en skål. Skär fläskytterfilé i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet 3-4 minuter per sida, tills det är genomstekt (innertemperatur 72 grader). Lägg upp på ett fat och spara pannan. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja och smör i den använda stekpannan. Fräs lök 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong. Sjud 4-5 minuter. Smaka av med lite salt. Grovhacka bladpersilja. Servera stekta fläskmedaljonger med nykokt potatis, gräddsås, pressgurka och morötter. Toppa med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar