Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och gott! Perfekt vardagsmat.
4 portioner
900 g potatis
250 g morötter
1 förpackning bladpersilja
Pressgurka:
1/2 st gurka
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk socker
1 dl vatten
600 g Fläskytterfilé
3/4 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk olivolja
1 tsk smör
Gräddsås:
1 st gul lök
1 dl grädde
1 tsk olivolja
1 tsk smör
1/2 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
1 tsk soja
1 tsk socker
1/2 tärning kycklingbuljong
Koka potatis i lättsaltat vatten. Skiva gurka tunt. Häll ättiksprit i en skål. Blanda med socker och vatten, rör så sockret löser sig. Blanda ner gurkan och låt stå till servering. Skala morötter och skär i mindre bitar. Lägg upp i en skål. Skär fläskytterfilé i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet 3-4 minuter per sida, tills det är genomstekt (innertemperatur 72 grader). Lägg upp på ett fat och spara pannan. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja och smör i den använda stekpannan. Fräs lök 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong. Sjud 4-5 minuter. Smaka av med lite salt. Grovhacka bladpersilja. Servera stekta fläskmedaljonger med nykokt potatis, gräddsås, pressgurka och morötter. Toppa med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar