Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 18 mars 2020

Äppelpäpplig falukorvspanna med ris

Ett recept från Linas matkasse. Gott, men föredrar vanlig korv och stroganoff.


1 Ask cocktailtomater
3,5 dl basmatiris

1 st falukorv
1 st gul lök
1 dl matyoghurt
2 st röda äpplen
1 tsk olivolja
2 tsk torkad timjan
1 msk vetemjöl
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
3,5 dl mjölk
Salt och svartpeppar

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Klyfta gul lök och skär falukorv i strimlor. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs löken 2-3 minuter. Tillsätt korven och stek ytterligare 2-3 minuter. Rör ner torkad timjan, vetemjöl, tomatpuré, sambal oelek och mjölk, lite i taget. Sjud 3-4 minuter. Ta pannan från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tärna äpplen och strö över pannan. Servera äppelpäpplig falukorvspanna med nykokt ris och cocktailtomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar