0,5 msk kanel, malen
2 msk socker
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
2 st äpplen, röda
200 g mandelmassa, grovriven
Ca 50 g mandelspån
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Riv mandelmassan grovt och blanda i den. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker, kanel och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad, låt gå längre vid behov. Servera med vaniljsås eller glass.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Riv mandelmassan grovt och blanda i den. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker, kanel och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad, låt gå längre vid behov. Servera med vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar