Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och gott! Perfekt vardagsmat.
4 portioner
600 g fläskkotlett
1/2 st gurka
3,5 dl basmatiris
1 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk neutral olja
Currygrönsaker:
1 st rödlök
1 st röd paprika
1 tsk neutral olja
1/2 tsk curry
1,5 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
Kryddig sås:
1 dl crème fraiche
1 msk mjölk
1 krm malen kardemumma
1 krm spiskummin
1 krm salt
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skär gurka i stavar, ställ i glas. Klyfta röd paprika och rödlök. Skiva fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek köttet 2-3 minuter per sida, tills det är genomstekt (innertemperatur 72 grader). Lägg över på ett fat. Torka ur och spar pannan.
Hetta upp lite ny neutral olja i den använda stekpannan. Fräs lök och paprika på hög värme 2-3 minuter. Sänk till medelvärme. Tillsätt curry, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud 1-2 minuter.
Lägg crème fraiche i en liten skål. Blanda med mjölk, malen kardemumma, spiskummin och salt. Servera stekt fläskkotlett med nykokt basmatiris, currygrönsaker, kryddig sås och gurkstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar