Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 22 mars 2020

Torskfrikassé med dillfrö och fänkål

Ett recept från Linas matkasse. Följde receptet men ändå skar sig såsen... vet inte vad som gick fel egentligen. För övrigt var det dessutom en ganska så tråkig rätt.

2 portioner

450 g småpotatis
1 förp dill
1 st citron

Fiskfrikassé:
1 st bananscharlottenlök
1 st tomat
1/2 st fänkål
1/2 msk dillfrö
1 dl gräddmjölk
300 g sejfilé
1 tsk olivolja
1,5 msk smör
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
2 krm salt

Koka småpotatis i lättsaltat vatten. Klyfta bananscharlottenlök och tomat. Strimla fänkål. Hetta upp olivolja och smör i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna, pressad vitlök, dillfrö, tomatpuré och vitvinsvinäger 2-3 min. Rör ner mjölk, gräddmjölk och smulad kycklingbuljong. Sjud 1-2 minuter. Skär sejfilé i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ner fisken i pannan och sjud 3-4 minuter, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt. Klyfta citron och grovhacka dill. Strö dill över fisken och servera med nykokt potatis och citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar