Ett recept från Linas matkasse. Följde receptet men ändå skar sig såsen... vet inte vad som gick fel egentligen. För övrigt var det dessutom en ganska så tråkig rätt.
2 portioner
450 g småpotatis
1 förp dill
1 st citron
Fiskfrikassé:
1 st bananscharlottenlök
1 st tomat
1/2 st fänkål
1/2 msk dillfrö
1 dl gräddmjölk
300 g sejfilé
1 tsk olivolja
1,5 msk smör
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
2 krm salt
Koka småpotatis i lättsaltat vatten. Klyfta bananscharlottenlök och tomat. Strimla fänkål. Hetta upp olivolja och smör i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna, pressad vitlök, dillfrö, tomatpuré och vitvinsvinäger 2-3 min. Rör ner mjölk, gräddmjölk och smulad kycklingbuljong. Sjud 1-2 minuter. Skär sejfilé i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ner fisken i pannan och sjud 3-4 minuter, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt. Klyfta citron och grovhacka dill. Strö dill över fisken och servera med nykokt potatis och citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar