Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 21 augusti 2020

Smörstekt torsk med morotspesto och gräslök

 Ett recept från Linas matkasse. Väldigt annorlunda recept, aldrig gjort morotspesto förut, så det var kul att testa. Skulle inte säga att jag var imponerad, men det var en helt okej rätt ändå.


4 portioner

2 ägg

360 g penne rigate 

1/2 frp gräslök 

Morotspesto:

500 g morötter

1 dl matyoghurt

1 tärning kycklingbuljong 

1 tsk vitvinsvinäger 

1 klyfta vitlök

2 krm salt

Smörstekt torsk:

500 g torskfilé 

3 krm salt

Svartpeppar 

1 dl ströbröd

1 msk smör

1 msk olivolja 

Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg försiktigt ned ägg. Koka 8-9 min. spola sedan kallt. Spara kastrullen. Koka penne rigate enligt anvisning på förpackningen. Skala och slanta morötter. Finhacka gräslök. 

Morotspesto:

Koka upp vatten och kycklingbuljong i den använda kastrullen. Koka morotsslantarna 6-7 minuter. Spara ca 1/2 dl av kokvattnet, häll av morötterna och lägg i en mixerbunke. Tillsätt vitvinsvinäger, matyoghurt, pressad vitlök och salt. Mixa till en kräm, späd med kokvattnet om krämen blir för tjock. Smaka av med lite salt. 

Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik och vänd runt fisken. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek torsken 2-3 minuter per sida, tills den är klar. 

Rör ner morotspesto i nykokt pasta. Det går givetvis bra att servera morotspesto separat. Skala och dela äggen. Servera smörstekt torsk med pasta, morotspesto och ägghalvor. Toppa med finhackad gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar