Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 16 augusti 2020

Inbakad fläskfilé



Ett recept från ICAs hemsida. Kul sätt att göra fläskfilé lite extra festlig!



4 portioner

Fyllning
2 schalottenlökar
250 g champinjoner
2 msk smör
salt
peppar
1 msk hackad färsk timjan

Fläskfilé
500 g fläskfilé
1 msk smör
250 g färsk smördeg
1 msk dijonsenap
1 ägg

Till servering
potatis
sås (gärna grönpepparsås)
sallad

Sätt ugnen på 225°C.
Fyllning: Skala och hacka löken. Ansa och tärna svampen smått. Stek allt i smöret och krydda med salt, peppar och timjan. Låt svalna något.

Fläskfilé: Putsa bort senorna från fläskfilén. Salta och peppra köttet och bryn i smöret runt om i en stekpanna. Låt svalna något.

Rulla ut smördegen (med papperet kvar) och pensla senapen på degen. Lägg svampfyllningen och köttet på smördegen. Rulla ihop till en rulle och låt skarven på degen vara under. Lägg den i en ugnssäker form. Pensla degen med uppvispat ägg.

Tillaga köttet i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperatur är 70°C, ca 25 minuter.

Till servering: Servera gärna med potatis, grönpepparsås och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar