Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 28 augusti 2020

Butterchicken med pumpa och rotfrukter

 Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Supergod kyckling! Allt blev sådär saftigt och härligt med mycket smak. Gillade att man gör som en smörkräm som man masserar in i kycklingen, istället för bara torra kryddor där hälften hamnar vid sidan om. Rekommenderar verkligen detta receptet. 

Himla tur också att det blev en sån lyckoträff med att det blev så gott, eftersom jag gjorde detta receptet när Norrtelje tidning var hemma hos mig och gjorde ett reportage om bloggen!



6 portioner

Grönsaksblandning:

600 g butternutpumpa

800 g Potatis

300 g morot

2 vitlöksklyftor 

1/2-1 urkärnad chili

30 g färsk ingefära

1 stor citron (gärna ekologisk)

Olivolja

Salt

Kyckling:

1-2 vitlöksklyftor 

50 g rumstempererat smör 

1 1/2 msk curry

2 tsk malen spiskummin 

2 tsk salt

Rikligt med svartpeppar 

1 msk honung

1 färsk kyckling

Sätt ugnen på 175 grader. Skala pumpa, potatis, morot och lök och skär alltsammans i lite större bitar. Skala vitlöken och hacka den och chilin. Skala ingefäran och hacka den fint. Skär citronen i klyftor. Blanda alltsammans i en långpanna tillsammans med lite olja. Krydda med salt. Skala och finhacka vitlöken till kycklingen och rör samman med smör, curry, spiskummin, salt, peppar och honung. Massera in kryddsmöret noga runt kycklingen och under skinnet så gott det går. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och sätt in långpannan i nedre delen av ugnen. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, det tar cirka 1 timme och 20 minuter. Ös gärna kycklingen med det smälta smöret någon gång under tillagningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar