Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat som gick snabbt att göra.
250 g morötter
Yoghurtdressing:
1 1/2 dl grekisk yoghurt
1/2 tsk torkad timjan
2 krm salt
Svartpeppar
Köttbullar:
500 g blandfärs
2 msk ströbröd
2 msk mjölk
1 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Pastasallad:
360 g farfalle
2 tomater
1/2 rödlök
1 tsk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Koka farfalle enligt anvisning på förpackningen. Yoghurtdressing: lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar.
Köttbullar: lägg blandfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 16-18 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna 8-10 minuter runt om, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).
Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Tärna tomat och finhacka rödlök.
Pastasallad: blanda tomat och rödlök med nykokt pasta. Krydda med lite vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pastasallad med nystekta köttbullar, yoghurtdressing och morotsstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar