Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 22 augusti 2020

Halstrad kassler med potatischips och vitlöksstekt broccoli

 Ett recept från Linas matkasse, väldigt lätt att göra och faktiskt riktigt gott!


4 portioner

250 g morötter 

500 g kassler

1 1/2 dl gräddfil

Potatischips:

900 g potatis

Bakplåtspapper

1 1/2 msk olivolja 

3 krm socker

1 tsk salt

Svartpeppar 

Vitlöksstekt broccoli:

1 broccoli

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor 

2 msk vatten

1 krm salt

Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig. 

Potatischips: skiva potatis riktigt tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med socker, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 20-22 minuter, tills potatisen är krispig. 

Skala morötter och skär i stavar, ställ i glas. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek broccoli på hög värme 1-2 minuter. Tillsätt pressad vitlök, vatten och salt. Stek ytterligare 1-2 minuter. Lägg broccolin på ett fat. Spara pannan. 

Skär kassler i cm-tjocka skivor. Stek kasslern i den använda stekpannan 1-2 minuter per sida. Lägg upp på ett fat. 

Servera halstrad kassler med potatischips, vitlöksstekt broccoli, morötter och en klick gräddfil. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar