Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 12 augusti 2020

Helt vanlig köttfärssås

 Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. God köttfärsås! Men inte bästa jag ätit...


8 portioner

1 lök

2 vitlöksklyftor 

2 msk olivolja

800 g köttfärsås 

800 g hela burktomater 

3 msk tomatpuré 

0,5 tsk timjan

0,5 tsk rosmarin

Parmesan att riva

8 portioner spaghetti

2 msk olivolja

Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp olivoljan i en gryta eller stor kastrull. Fräs löken och vitlöken ett par minuter på medelvärme. Hacket ska bara mjukna, inte ta färg. Tippa i färsen och dra upp värmen. Fräs färsen tills den börjar bli lite brynt. Rör om flitigt och bråka med färsen så att det inte blir en massa stora klumpar. Den kan brännas fast lite i botten men det är bara att skrapa och röra. I med tomaterna, tomatpurén, timjanen och rosmarinen. Salta och peppra generöst. Rör om och puttra vidare på låg värme utan lock i 20-30 minuter. Låt gärna såsen koka ihop ännu mer. Det blir den bara godare av. Riv parmesan, duka eller gör något roligare i en kvart. Koka sedan upp pastavattnet. Det ska vara saltat, inte symboliskt utan så att det faktiskt smakar som (rent) havsvatten. Koka pastan tills den är al dente, alltså mjuk men med en minimal liten hårdare kärna. Häll av allt utom ungefär 0,5 dl vatten. Häll i olivoljan och vänd runt ett par varv. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar. Servera med riven parmesan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar