Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 22 augusti 2020

Kyckling med gremolata och ugnsrostad potatis

 Ett recept från Linas matkasse, lätt att göra och gott!


4 portioner

1 Ask cocktailtomater 

2 dl turkisk yoghurt 

Rostad potatis:

900 g potatis

Bakplåtspapper 

1 msk olivolja 

1 tsk salt

Svartpeppar

Broccoli:

1 broccoli

Olivolja

1 tsk flytande honung

1 krm salt

Svartpeppar

Kyckling:

600 g kyckling, minutfilé 

3/4 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 msk smör

Gremolata:

1 citron

1 frp bladpersilja

1 vitlöksklyfta 

1 msk olivolja

1 krm salt

Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig. Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 20-22 minuter tills potatisen är klar. 

Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka i kastrull med lättsaltat vatten 1-2 minuter. Lägg upp i en skål. Blanda med lite olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar. Det går givetvis bra att servera broccolin naturell. 

Kyckling: dela kycklingen i tre delar på längden. Krydda med salt och svartpeppar. Stek i en stekpanna med smör 3-4 minuter tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).

Gremolata: tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka bladpersilja. Lägg citronskal och persilja i en liten skål. Blanda med pressad citronsaft (ca 1 msk), pressad vitlök, olivolja och salt. 

Klyfta resten av citronen. Strö gremolata över kycklingen. Servera med rostad potatis, broccoli, cocktailtomater, citronklyfta och turkisk yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar