Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 20 augusti 2020

Grillad fläskkotlett med rostad potatis och sommarsås

 Ett recept från Linas matkasse. Jag har sagt det många gånger förut, men jag älskar verkligen rotfrukter i ugn. Dock va sommarsåsen lite skum, föredrar kall sås, som tex tzatziki. Eller varför inte en god skysås? I övrigt var det gott!


4 portioner

900 g potatis

500 g morötter

1 bakplåtspapper

1/2 tsk salt

1 tsk olivolja

2 tsk honung

Sommarsås:

1/2 gul lök

1/2 frp gräslök

1 dl matyoghurt 

1 ägg

1/2 msk smör

1 msk vitvinsvinäger

1/2 msk vetemjöl

3 dl mjölk

1/2 tärning kycklingbuljong 

1 tsk dijonsenap

Salt

Fläskkotlett:

600 g fläskkotlett 

3/4 tsk salt

Svartpeppar 

Olivolja

Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig. Rostad potatis: dela potatis. Skala och klyfta morötter. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt och olivolja. Ringla honung över morötterna. Rosta högt upp i ugnen 20-22 minuter, tills potatisen är klar.

Sommarsås: finhacka gul lök och gräslök. Smält smör i en liten kastrull. Fräs gul lök och vitvinsvinäger 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, matyoghurt, smulad kycklingbuljong och dijonsenap. Sjud 5-6 minuter. Knäck ägg i en skål och lyft upp gulan. Ta såsen från värmen och vispa ner äggulan och gräslök. Smaka av med lite salt. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek köttet med lite olivolja 4-5 minuter per sida tills det är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Servera grillad fläskkotlett med rostad potatis, morötter och sommarsås. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar