Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Enkelt att göra och gott! Bra vardagsmat.
4 portioner
600 g potatis
1 vitlöksklyfta
4 kycklingklubbor
3 msk olivolja
1 dl vitt vin
1/2 dl vitvins- eller äppelcidervinäger
400 g körsbärstomater, färska eller på burk
2 dl svarta oliver med kärnor
2 kvistar färsk rosmarin
Salt
Svartpeppar
Skala potatisen och skär i tjocka skivor. Tryck till vitlöksklyftan med flatsidan av knivbladet så att den spricker. Ta bort skalet. Dela kycklingklubborna i knäleden. Salta och peppra. Hetta upp oljan i en vid stekgryta eller kastrull. Bryn kycklingbitarna runt om. Häll i vinet, vinägern och tomaterna. Skrapa lite i botten så att du får loss fastställts köttsafter. I med potatisen, vitlöksklyftan, oliverna och rosmarinen. Salta och peppra lätt. Puttra under lock i ca 25 minuter - rör om i mellanakten. Kolla så att potatisen är mjuk och kycklingen genomstekt. Hitta och släng vitlöksklyftan. Servera grytan med bröd och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar