Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 30 juni 2020

Olivkyckling

Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Enkelt att göra och gott! Bra vardagsmat.

4 portioner

600 g potatis
1 vitlöksklyfta
4 kycklingklubbor
3 msk olivolja
1 dl vitt vin
1/2 dl vitvins- eller äppelcidervinäger
400 g körsbärstomater, färska eller på burk
2 dl svarta oliver med kärnor
2 kvistar färsk rosmarin
Salt
Svartpeppar

Skala potatisen och skär i tjocka skivor. Tryck till vitlöksklyftan med flatsidan av knivbladet så att den spricker. Ta bort skalet. Dela kycklingklubborna i knäleden. Salta och peppra. Hetta upp oljan i en vid stekgryta eller kastrull. Bryn kycklingbitarna runt om. Häll i vinet, vinägern och tomaterna. Skrapa lite i botten så att du får loss fastställts köttsafter. I med potatisen, vitlöksklyftan, oliverna och rosmarinen. Salta och peppra lätt. Puttra under lock i ca 25 minuter - rör om i mellanakten. Kolla så att potatisen är mjuk och kycklingen genomstekt. Hitta och släng vitlöksklyftan. Servera grytan med bröd och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar