Ett recept från Linas matkasse. En barndomsklassiker! Gott!
4 portioner
1/2 gurka
2 st äpplen
3 1/2 dl basmatiris
1 gul lök
550 g falukorv
1 1/2 dl gräddfil
Olivolja
1 msk torkad oregano
3/4 msk vetemjöl
4 msk tomatpuré
3 1/2 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Grovriv gul lök. Skiva falukorv och skär i cm-tjocka strimlor. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs korv och lök 2-3 minuter. Krydda med torkad oregano. Pudra över vetemjöl. Rör ner tomatpuré och mjölk, lite i taget. Sjud 4-6 minuter. Skär gurka i stavar. Skär äpplen i skivor. Lägg i skålar. Dra korvgrytan från värmen och rör ner gräddfil. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera korv stroganoff med ris, äpple och gurkstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar