Ett recept från Linas matkasse. Gott! Superbra med lite fiskrecept, är så dålig på att komma på fiskrätter själv!
4 portioner
900 g potatis
250 g morötter
1 frp rädisor
1 frp dill
1 gul lök
600 g koljafilé
1 dl creme fraiche
3/4 tsk salt
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
1 tsk vitvinsvinäger
Svartpeppar
Koka potatis i lättsaltat vatten. Finhacka gul lök. Skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek löken 2-3 minuter. Vispa ner vetemjöl, mjölk(lite i taget), creme fraiche, smulad kycklingbuljong, vitvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Sjud 3-4 minuter. Lägg ner fisken i såsen. Sjud 3-4 minuter tills fisken är klar. Smaka av med lite salt. Skala morötter och skär i stavar. Lägg upp rädisor i en skål. Finhacka dill och strö över pannan med fisk. Servera kolja med dillsås, kokt potatis, rädisor och morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar