Ett recept från Linas matkasse. Gott!
4 portioner
250 g äggnudlar
300 g morötter
1 lime
1 röd paprika
1 rödlök
550 g minutstrimlor av kyckling
1 frp kokosmjölk
1 tsk salt
Neutral olja
2 st vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 tsk malen ingefära
1 tärning kycklingbuljong
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket. Klyfta röd paprika och rödlök. Krydda kycklingen med salt. Hetta upp lite neutral olja i en het wok eller rymlig stekpanna och fräs kyckling, lök och paprika, 3-4 minuter. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja, honung och malen ingefära. Rör ner kokosmjölk och smulad kycklingbuljong. Sjud 4-5 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Tvätta line i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen. Strö limeskal över kycklingwoken. Servera med nykokta äggnudlar, morötter och limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar