Ett recept från Linas matkasse. Fräscht och gott!
4 portioner
3 1/2 dl jasminris
1 lime
2 dl gräddfil
250 g morötter
1 frp kruspersilja
1/2 gurka
1/2 påse salladsmix
Salt
500 g laxfilé
Olivolja
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal med gräddfil. Klyfta den använda limen. Skala och grovriv morötter. Finhacka persilja. Tärna gurka. Blanda allt med salladsmix i en salladsskål. Smaka av med lite salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Dela laxfilé i portionsbitar och krydda med salt. Stek laxen 2-3 minuter per sida, tills den är klar. Servera nystekt lax med ris, morotssallad, limeklyftor och limesås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar