Ett recept från Linas matkasse. Gott!
250 g morötter
1/2 romansallad
1 äpple
3 1/2 dl basmatiris
600 g Fläskytterfilé
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Currysås:
1/2 gul lök
1 dl creme fraiche
Olivolja
2 tsk vetemjöl
1 tsk curry
3 msk ketchup
3 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
Salt
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skala och slanta morötter. Bryt romansallad i mindre bitar. Lägg upp i en salladsskål. Skiva fläskytterfilé i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet 3-4 minuter per sida, tills det är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Lägg upp på en tallrik och låt vila till servering. Currysås: Finhacka gul lök. Hetta upp lite ny olivolja i samma stekpanna och fräs löken hastigt. Pudra över vetemjöl och curry. Rör ner ketchup, mjölk, creme fraiche och smulad kycklingbuljong. Sjud 3-4 minuter under omrörning. Smaka av med lite salt. Tärna äpple och strö över såsen. Servera fläskmedaljonger med currysås, ris och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar