Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.
Starta timer
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
Fyllning:
Ca 1 dl jordgubbar
Ca 1 dl rabarber
Strösocker efter smak (ca 1/2 dl)
1 msk potatismjöl + 1/2 dl vatten
100 g philadelphiaost
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
Fyllning 1: skär rabarber och jordgubbar i små bitar. Koka ihop med sockret. Låt småputtra några minuter så att den blir lite slät. Tillsätt potatismjöl utblandat i 1/2 dl vatten, låt koka upp under omrörning. Dra åt sidan och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar