Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 29 juni 2020

Ugnsbakad citronkolja med potatis

Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och gott!
4 portioner

900 g potatis
1/2 gurka
1 st kålrabbi
1 1/2 dl gräddfil
1 msk olivolja
Flingsalt
1 citron
1 frp cocktailtomater
1 st bananscharlottenlök
600 g koljafilé
1 tsk salt
50 g smör

Värm ugnen till 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig. Koka potatis lättsaltat vatten. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Halvera cocktailtomater och strimla bananscharlottenlök tunt. Dela koljafilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform och fördela grönsakerna över fisken. Klicka över smör och strö över rivet citronskal. Tillaga mitt i ugnen 15-17 minuter, tills fisken är klar. Skär gurka och kålrabbi i stavar. Klyfta den använda citronen. Ringla olivolja och strö lite flingsalt över den nykokta potatisen. Servera ugnsbakad kolja med nykokt potatis, gräddfil, grönsaker och citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar